Duminică, Septembrie 24, 2023

Sistem Implanturi - SKY Fast & Fixed

Ce inseamna SKY Fast & Fixed?

fast fixed1Multi pacienti ajung in cabinetul dentar cu probleme complexe, care ar presupune multiple sedinte de tratament, in urma carora acestia ar deveni purtatori de proteze mobile. Desigur, toti pacientii potentiali sau deja purtatori de proteze mobile isi doresc o dantura fixa, care sa asigure stabilitate in masticatie, siguranta si incredere in viata sociala, dar fara o asteptare indelungata sau costuri foarte mari. Aceste desiderate au stat la baza studiilor din ultimii 15 ani din diverse clinici de implantologie de renume, studii care au dus la perfectarea unui sistem deja aplicat si verificat, numit FAST&FIXED, mai simplu REPEDE SI FIX.

Intr-o SINGURA sedinta se indeparteaza dintii compromisi, se fixeaza sase implanturi pentru maxilarul superior , respectiv patru implanturi pentru mandibula, se elaboreaza o lucrare fixa, estetica, functionala pe care pacientul o poarta 3-6 luni. In aceasta perioada implanturile se integreaza , lucrarea purtata pe acesta perioada ajuta pacientul si medicul la realizarea unei lucrari definitive in conformitate cu dorintele estetice ale pacientului, dar si echilibrata din punct de vedere al functiilor de masticatie si fonatie.

Avantajele folosirii sistemului de implantare SKY Fast & Fixed?

fast fixed2Firma germana BREDENT a perfectat acest sistem unitar de implanturi, conexiuni de amprentare si bonturi speciale de ancorare a lucrarilor fixe finale. Avantajul major al folosirii sistemului SKY fast & fixed de laBredent este ca acum avem posibilitatea de a oferi pacientilor, intr-o singura zi, dinti ficsi cu care pot mastica imediat dupa operatie, relund viata sociala intr-un timp record. Evita perioade lungi de vindecare, interventii laborioase de aditie osoasa, la costuri mai reduse decat procedurile clasice.
Cum se realizeaza implantare si protezare intr-o singura sedinta cu sistemul Fast & Fixed?

Procedurile de extractie, implantare si restaurare temporara se fac intr-o singura operatie pe parcursul unei singure zile.
Sistemul prevede aplicarea unor implanturi angulate, care folosesc la maxim oferta osoasa existenta a pacientului, evitand astfel anumite zone de risc, adica golul dat de sinusul maxilar sau canalul unui nerv la mandibula. Aceste elemente au impus, in tehnicile clasice, realizarea unor interventii suplimentare de aditie osoasa sau ridicare de sinus( sinus lift).

Executia puntii provizorii, perfect pasiva, fara tractiuni pe implanturi, se realizeaza intr-un termen de circa 2 ore.
Posibilitatea de planificare exacta, anticipata, a timpului si a costurilor elimina riscul, atat pentru medic cat si pentru pacient, de a fi in posturi neplacute generate de situatiile in care timpul, costul, sau chiar ambele ar fi fost variabile, functie de timpul de vindecare si alte probleme neprevazute ce pot aparea.